Selma Eylem'den soru: Bir haftada konteynerler binaya mı dönüşecek?

EĞİTİM

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), okulların açılış tarihinin bir hafta ertelenmesini protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, yaptığı açıklamada, okulların açılış tarihinin ertelenmesinin arkasında siyasi hesaplar olduğunu ileri sürdü.

Eylem, "Bir haftada tüm inşaatlar bitecek mi? Konteynerler sihirli değnekle binaya mı dönüşecek?" sorusunu yönelterek, ertelenen sürenin okullardaki mevcut sorunları çözmeye yetmeyeceğini ifade etti. Okulların aylardır inşaat hâlinde olduğunu belirten Eylem, öğrenci ve öğretmenlerin güvenlik tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ayrıca, yirmi branşta 34 öğretmenin azaltıldığını ve bu durumun 2 bin saatin üzerinde dersin boş geçmesine yol açacağını söyledi.

Eylem, "Neden açılış ertelendi? Kurultay hesabının ince hesapları yapılmaktadır. Çocuklarımız bir kez daha siyasete alet edilmiştir. Eğitim Bakanlığı'nın eğitimle ilgili bir kaygısı yoktur" diyerek, eğitime yeterli bütçe ayrılmadığını ve öğrencilerin konteynerlerde eğitim görmeye mahkûm edildiğini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.