Altın rekor seviyelere yakın

EKONOMİ

Altın, rekor kırmasının ardından dünkü seansta gördüğü en yüksek seviyeye yakın seyrediyor.

Altın fiyatları, yatırımcılar ABD faiz oranları için ileriye dönük yol konusunda Fed yetkililerinin farklı görüşlerini hazmederken, önceki seanstaki rekor seviyelere yakın seyrediyor.

Spot altın haftanın ikinci işlem gününde ons başına 2.735 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 3.008 TL seviyesinde.

Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid, daha yavaş bir indirim temposundan yana olduğunu söylerken, San Francisco’daki meslektaşı Mary Daly, işgücü piyasasındaki bozulmaya karşı ek indirimler yapılması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi.

Değerli metal, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 32,5 arttı ve 2024’te en güçlü performans gösteren emtiası oldu. Faiz indirimi iyimserliği, Fed’in geçen ay gevşeme döngüsünü başlatmasıyla en son kazanımları körükledi, ancak işlemciler son haftalarda ABD ekonomisiyle ilgili karışık raporların ardından bu yılki faiz indirimlerinin boyutu ve kapsamı hakkındaki beklentilerini azalttı. Güçlü merkez bankası alımları ve artan jeopolitik gerginlikler de altını destekledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.