Gardiyanoğlu: MS hastalarını rahatlatmak için gereken önlemleri alacağız

GÜNDEM

Kıbrıs Türk Multiple Skleroz Derneği, 30 Mayıs Dünya MS Günü dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu ziyaret etti.

 MS konusunda farkındalık yaratmak için Bakan Gardiyanoğlu’nu ziyaret ederek sorunlarını aktarmak istediklerini belirten Dernek Başkanı Sibel Hançerli, MS hastalarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
MS hastalarının engellilik haklarından hiçbir şekilde yararlanamadığını, istihdam edilemediğini kaydeden Hançerli, özel sektörde çalışması için devlet tarafından engellilere sağlanan desteklerden de MS hastalarının faydalanamadığını söyledi. 
MS’in kronik ve tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu önemle vurgulayan Hançerli, MS hastalarının engelli kapsamına alınması ve sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması için Bakan Gardiyanoğlu’ndan destek istedi.
MS hastalarının ilgili yasal mevzuat kapsamında Sosyal Sigortalar ve Çalışma Dairesi için iki farklı kurula girmek zorunda kaldığını belirten Hançerli, iki daire ile Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan mevzuatın farklı olmasından dolayı MS hastalarının zorluk yaşadığını kaydetti. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, MS hastaları ve yakınlarının yaşadığı sıkıntıları yakından bildiğini; Sosyal Sigortalar ve Çalışma Dairesi tarafından uygulanan mevzuat ile ilgili, Sağlık Bakanlığı ile istişare içinde MS hastalarını rahatlatmak için gerekli önlemlerin ve yasal düzenlemelerin yapılması için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.