Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Yasemi Öztürk , Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın ( K.T.O.E.Ö.S ) 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında KKTC’de düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ni boykot etme kararına sert tepki gösterdi.
Öztürk, yaptığı açıklamada, sendikanın tavrını doğru bulmadığını belirterek, “Türkiye’nin havacılık ve uzay teknolojilerini halka tanıtmak amacıyla düzenlediği ve dünyadaki en büyük organizasyonlardan biri olan TEKNOFEST’in ülkemizde boykot edilmek istenmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz” dedi.
Öztürk, öğrencilerin teknolojik gelişmelerden mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Bir tarafta haklı olarak Türk devletlerinin GKRY’yi tanımasını eleştiriyoruz, tepki gösteriyoruz. Diğer tarafta ise dünyanın en büyük teknoloji festivalini ülkemize getiren Anavatanımızı haksız yere hedef alıyoruz. Artık nerede duracağımıza karar vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Velilere de çağrıda bulunan Öztürk, “Çocuklarınızı ellerinden tutarak TEKNOFEST etkinliğine getiriniz. Bu festivalde çocuklarımız gökyüzüne başka bir gözle bakacaklar. Bilim ve teknolojiye olan öğrenme isteğimizi yadsımayalım” diyerek, etkinliğin önemine dikkat çekti.
Yasemi Öztürk’ten Öğretmen Sendikasına Tepki
Yasemi Öztürk’ten Öğretmen Sendikasına Tepki
GÜNDEM
Paylaş: