banner31
banner6

BM’den önemli Kıbrıs açıklaması: Holguin, Kıbrıs’ta tarafların çözümden uzak olduğunu tespit etti

02 Temmuz 2024 Salı 09:52
14 Okunma
BM’den önemli Kıbrıs açıklaması: Holguin, Kıbrıs’ta tarafların çözümden uzak olduğunu tespit etti

BM Güvenlik Konseyi ve Rusya’nın Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vasily Nebenzia, Kıbrıs sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bir basın toplantısında Rum gazetecinin sorusu üzerine konuşan Nebenzia, “Holguin, Kıbrıs’ta tarafların çözümden uzak olduğunu tespit etti” ifadelerini kullandı.

Rus Başkan, “BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi ve Kolombiya’nın eski Dışişleri Bakanı Bay Holguín, adaya giderek her iki tarafla da görüşüyor, ancak tarafların uzlaşmacı bir çözümden uzak olduğunu görüyor” dedi

Vasily Nebenzia “Bu talihsiz bir durum ama son şansımız 2017’de Crans Montana’daydı, maalesef kaybedildi ve o zamandan bu yana gözle görülür, somut bir ilerleme kaydedilmedi” diye konuştu.

“Dahası, iki tarafın bazı planlarına ilişkin pozisyonların da sertleştiğini görüyoruz. Şimdi Bayan Holguin’in görev süresinin uzatılması sorunu var, ancak bu kesinlikle Genel Sekreter’in ayrıcalığıdır çünkü kendisi onun kişisel elçisidir. Kendisi Güvenlik Konseyi Elçisi ya da Kıbrıs ihtilafının Özel Temsilcisi değildir. Göreceğiz. Aslında kararı vermek Genel Sekretere kalmıştır” diyen Rus diplomat, Colin Stewart’ın UNFICYP tarafından düzenli olarak brifing almasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu, sahadaki gelişmeleri, meselelere ilişkin gelişmeleri ilgilendirecektir.

“Bu güncellemeden özel bir şey beklemiyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52