banner31
banner6

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hizbullah'ın Güney Kıbrıs açıklamasını 'tehdit' olarak nitelendirdi

22 Haziran 2024 Cumartesi 09:08
10 Okunma
İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hizbullah'ın Güney Kıbrıs açıklamasını 'tehdit' olarak nitelendirdi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah ve hareketin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Güney Kıbrıs’a ilişkin açıklamalarını "tehdit" olarak nitelendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın "İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına" izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını açıkladı.

Bakan Katz, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hizbullah ve hareketin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Güney Kıbrıs’a ilişkin açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in, "Hizbullah Hareketi’nin, topraklarına ve vatandaşlarına saldırmaya devam etmesine izin veremeyeceğini" belirten Bakan Katz, “Gerekli kararları yakında alacağız.” ifadesini kullandı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın Güney Kıbrıs’a ilişkin açıklamalarını "tehdit" olarak nitelendiren Katz, bunun yalnızca bir başlangıç olduğunu savundu.

"Özgür dünyanın kayıtsız şartsız İsrail'in yanında yer alması" gerektiğini savunan Katz, "Bizim savaşımız aynı zamanda sizin de savaşınızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a olası bir topyekun saldırıda Güney Kıbrıs’ın havalimanı ve askeri üslerini kullanacağı yönünde istihbarat elde ettiklerini, böylesi bir durumda Güney Kıbrıs’ı savaşın bir parçası kabul edip bu şekilde tutum sergileyecekleri uyarısında bulunmuştu.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, dün Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile telefon görüşmesi yapmıştı. Kombos, telefon görüşmesinde, Lübnan'a karşı muhtemel bir savaşta İsrail'e destek vermeyeceklerini belirtmiş, Güney Kıbrıs’ın "hiçbir şekilde bölgedeki savaşa dahil olmak istemediğini" ifade etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52