banner31
banner6

Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu toplanıyor: Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de gündemde

03 Ekim 2024 Perşembe 10:48
2 Okunma
Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu toplanıyor: Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de gündemde

Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor. Doğu Akdeniz'deki son gelişmelerin de Milli Güvenlik Kurulu’nun gündemine gelmesi bekleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK), özellikle Orta Doğu'da tırmanan gerilimle birlikte kritik konuları masaya yatıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Doğu'da artan gerilimi "İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, bizim vatan topraklarımız olacak" sözleriyle değerlendirmesinin ardından kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün toplanıyor.

İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliamın ardından Lübnan'a karadan saldırması, İran'ın Tel Aviv'e füze yağdırması ve yaşanan diğer güncel gelişmeler kritik MGK'da ele alınacak.

Orta Doğu'da gerilim tırmanırken Türkiye'nin pozisyonu, olası risk, tehdit ve tedbirler masaya yatırılacak.

DOĞU AKDENİZ’DEKİ GELİŞMELER DE GÜNDEMDE

MGK'da ayrıca Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler, Irak'ın ve Suriye'nin Kuzeyi'nde yürütülen sınır ötesi operasyonlar, Ukrayna Savaşı ve Kara Harp Okulu mezuniyetinde bazı teğmenlerin gerçekleştirdiği alternatif yemin töreni konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

BÖLGESEL SAVAŞ RİSKİ

İsrail'in Gazze'de 41 binden fazla sivili katlederek insanlık suçu işlemesinin ardından Türkiye'nin 7 Ekim'den bu yana uyardığı bölgesel savaş riskinin boyutları görülmeye başladı.

İsrail'i durdurmak üzere uluslararası toplumun baskılarını artırması gerektiğine işaret edilirken Türkiye'nin bölgesinde yaşananlara karşı takınacağı tutum merak ediliyor.

NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irakın Kuzeyinde terörle mücadelesi ve İsrail'in saldırgan tutumunun komşu ülke politikalarına etkilerinin de MGK da gündeme gelmesi öngörülüyor.

Son Güncelleme: 03.10.2024 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52