banner31
banner6

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı belli oldu

08 Ekim 2024 Salı 10:04
27 Okunma
Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı belli oldu

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 27 bin 144 TL olduğunu açıkladı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, 30 Eylül 2024 itibariyle sendikanın yaptığı açlık sınırı hesaplamalarını kamuoyuyla paylaştı. KTAMS’ın Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’nden aldığı veriler ve İstatistik Kurumu’nun fiyat ortalamalarına dayanarak hazırladığı rapora göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması, yani açlık sınırı, 27 bin 144 TL olarak belirlendi.

Bengihan’ın verdiği bilgilere göre, yetişkin bir kadının günlük zorunlu gıda harcaması 233 TL, aylık ise 6 bin 990 TL. Yetişkin bir erkeğin günlük harcaması 245,96 TL, aylık ise 7 bin 378.80 TL olarak hesaplandı. 15-19 yaş arası bir çocuk için günlük 257,22 TL, aylık 7 bin 716.60 TL; 4-6 yaş arası bir çocuk için ise günlük 171,23 TL, aylık 5 bin 136.90 TL'lik bir harcama öngörülüyor. Bu rakamlar doğrultusunda dört kişilik bir ailenin toplam aylık zorunlu gıda harcaması 27 bin 144 TL’ye ulaşıyor.

AÇLIK SINIRI DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

KTAMS’ın raporuna göre, açlık sınırı geçtiğimiz aya göre bir düşüş gösterdi. Bu düşüşün sebebi, İstatistik Kurumu’nun Eylül ayı bültenine göre, gıda ve alkolsüz içecekler ana grubunda yaşanan fiyat azalışı olarak açıklandı. Ancak buna rağmen, ülkede Eylül ayı enflasyon oranı %2,53 olarak kaydedildi. Bengihan, bu verilerin halkın satın alma gücüne etkisine dikkat çekti.

BENGİHAN: EKONOMİK KOŞULLAR VATANDAŞLARI ZORLUYOR

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, açlık sınırında görülen düşüşe rağmen ülkedeki ekonomik koşulların hala vatandaşları zorladığını vurguladı. Bengihan, “Her ne kadar gıda fiyatlarında bir düşüş yaşanmış olsa da, genel ekonomik koşullar ve yüksek enflasyon vatandaşlarımızın günlük yaşamını ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. Açlık sınırının altında kalan binlerce aile, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Bu durum, toplumun genel sağlığı üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52