banner31
banner6

Bozkurt İşareti; Türklerin Birbirlerini Tanırken, Tanışırken Kullandığı Bir Simgedir

05 Temmuz 2024 Cuma 11:53
94 Okunma
Bozkurt İşareti; Türklerin Birbirlerini Tanırken, Tanışırken Kullandığı Bir Simgedir

İş insanı Tuygun Töre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mert Demiral’ın yapmış olduğu Bozkurt selamına destek verdi.

Töre paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Merih Demiral’ın yapmış olduğu “Bozkurt” işareti üzerinden “Türk” lüğe kin ve nefret kusanlara ayrıca “Kurt” simgesini kullananlara IRKÇILIK, FAŞİSTLİK damgası vuran okumamış, bilgisiz, cahillere ; kendi dağarcığımda bulunan birkaç bilgi paylaşmayı gerekli duydum.

Türk tarihçesine bakıldığında Bozkurt işareti; türklüğün ilk varoluşundan beridir Türklerin birbirlerini tanırken,tanışırken kullandığı bir simgedir.

“ATATÜRK” anlatılan birçok Tarih kitabında “SARIŞIN KURT” benzetmesiyle anlatılmaktadır.

Atatürk’ün Bozkurt işareti yaptığı fotoğrafları vardır.

Azerbaycan 1991 de Sovyetler Birliğinden ayrılıp bağımsızlığını ilan edeceğinde, meydandaki milyonlar Bozkurt işaretiyle Kurucu Cumhurbaşkanı Ebufeyz Elçibey’i selamlamıştır.

Elçibey Anıtkabir ziyaretinde anı defterine “ Ulu Türk’ün büyük komutanı senin askerin olmaktan gurur duyuyorum” yazmıştır.

Döneminin en ünlü sol görüşlü yazarı Nazım Hikmet’in , sol görrüşlü bestecisi Atilla İlhan’ın dahi bizzat yazmış oldukları kitaplarda Atatürk’ten büyük bir gururla “Sarı Kurt” diye bahsedilmektedir.

Bizdeki Sol geçinen tiplerin en azından bu bilgileri bilmesini isterim.

Türkiyedeki en büyük kuruluşlardan biri olan “Petrol ofisinin” amblemi Kurt başıdır.

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT)‘ nin dimgesi Bozkurt’dur.

Eskiden Türkiyede BOZKURT Sigarası vardı.

Eskiden Türkiyede BOZKURT Gazetesi vardı.

ATATÜRK’ü anlatan en önemli kitapların birinin adı BOZKURT’dur.

Ayrıca Kurt simgesi sadece Türklerin değil her milletin tarihinde ayrı bir öneme farklı bir anlama sahiptir.

Almanlar Ayı, İngilizler Aslan, Avustralyalılar Kanguru, Portekizliler Kartal, Fransızlar Horoz, Çinliler Ejderha vs vs.. gibi Hayvan amblemlerini, simgelerini ve hareketlerini birçok platformda sergilemektedirler.

Kimse bunlardan rahatsız olmadı olmuyor ama konu TÜRKLÜK’le alakalı birşey olduğunda hem içimizdeki hem dışımızdaki irlandalılar rahatsız oldu.

Merih’in hareketi için FiİFA soruşturma açmış , Alman iç işleri bakanı Merihe ceza verilmesini istemiş..

İngiliz futbolcu Jude Belingham son dakika golünden sonra sevinirken Cinsel Organını işaret etti , bütün dünya gördü ey FİFA gözlerin kapalımıydı görmedin mi?

Alman iç işleri bakanına gelince “Türklerin Bozkurt işaretinden kimseye zarar gelmez ama sizin Hitler işaretinizden tüm dünya ; bir milletin ne kadar zalim olabileceğini öğrenmiştir”

“Bozkurt” işareti-simgesi iki bin yıldır Türklüğün sembolüdür,ırkçılık veya particilik değildir. Rahatsız olan kendini sorgulasın.

Yazımı bir özdeyişle sonlandırayım;

Türk olmak zordur çünkü dünyayla savaşırsın,

Ama Türk olmamak daha zordur çünkü Türklerle savaşırsın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52