banner31
banner6

Kriptoda satış baskısı: Bitcoin yüzde 8 düştü!

05 Temmuz 2024 Cuma 10:57
11 Okunma
Kriptoda satış baskısı: Bitcoin yüzde 8 düştü!

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasıyla başlayan belirsizliklerin ardından başlayan düşüş eğilimine devam ederek 55 bin doların altına geriledi.

Kriptoda satış baskısı: Bitcoin yüzde 8 düştü! - 2

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 7,8 azalarak 1 trilyon 74 milyar dolara düştü.

Kriptoda satış baskısı: Bitcoin yüzde 8 düştü! - 3

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarındaki düşüşün, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasına yönelik sürecin başlaması nedeniyle yaşandığını belirtiyor.

Artık faaliyet göstermeyen Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkları bu ay kademeli bir şekilde sahiplerine dağıtması beklenirken, bu varlıkların bir kısmının satılacağı öngörülüyor.

Kriptoda satış baskısı: Bitcoin yüzde 8 düştü! - 4

Analistler, ABD’deki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliklerin de kripto varlıklarda satış baskısı yarattığını belirtiyor.

Kriptoda satış baskısı: Bitcoin yüzde 8 düştü! - 5

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 10 değer kaybederek 2 bin 900 dolar seviyesine indi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52