banner31
banner6

Prof. Dr. Hasan Güngör: Temel mesele fiyat kontrolü değil, vergi denetimidir

29 Ağustos 2024 Perşembe 07:50
11 Okunma
Prof. Dr. Hasan Güngör: Temel mesele fiyat kontrolü değil, vergi denetimidir

Prof. Dr. Hasan Güngör, Kanal T'de Pınar Gözek’in sunduğu "Dünya Dönerken" programında KKTC ekonomisinin mevcut durumunu analiz etti.

Prof. Dr. Hasan Güngör, KKTC’de temel meselenin fiyat kontrolü değil, vergi denetimi olması gerektiğini vurguladı. Hasan Güngör, "Bir ürünün fiyatı fahişse, çözüm marketleri basmak değil, vergi denetimcileri göndermektir. Fahiş kar elde ediliyorsa bu kar vergilendirilmelidir" dedi.

“Olması gereken Başkananın ya da Bakanların marketlerde denetim yapması değildir” diyen Hasan Güngör, Maliye Bakanlığı'nın devreye girip vergi memurları aracılığıyla denetim yapması gerektiğini savundu. Fiyat kontrolü yerine, vergi denetimlerinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Güngör, “Eğer siz bir ürünün fiyatının fahiş olduğunu düşünüyorsanız vergi denetçisi göndereceksiniz. Üstüne fahiş kar koyduysa vergilendireceksiniz. Bir kahve satışı eğer fahiş fiyata satarsa bir vergi memuru gönderip kar oranlara bakılır ve kar vergilendirilir” dedi.

Güngör asgari ücretin enflasyonun nedeni olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, alım gücünü kaybetmiş insanları bu şekilde bırakmanın mümkün olmadığını vurguladı. Yüksek enflasyon dönemlerinde, özellikle 1990'lı yıllarda olduğu gibi, asgari ücretin daha sık artırılması gerektiğini söyledi.

KKTC'nin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aldığı tüm kararlara tabi olduğunu hatırlatan Güngör, Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin KKTC'ye doğrudan yansıdığını ve hem olumlu hem de olumsuz etkilerini büyük ölçüde yaşadıklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52