Güney Kıbrıs'ta 24 Mayıs Genel Seçim öncesi yayımlanan ankete göre DİSİ yüzde 17 ile önde, AKEL yüzde 16 ile takipte. ELAM üçüncü sıradaki yerini korurken, DİKO dördüncülüğe yükseldi.
Güney Kıbrıs’ta 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleriyle ilgili anketler Rum basınında yer almaya devam ediyor.
Politis gazetesi, “CYMAR Market Research Ltd” tarafından “ANT1” hesabına gerçekleştirilerek dün akşam yayımlanan yeni ankete göre, alt sıralarda partilerin oy oranlarıyla ilgili bazı değişiklikler olduğunu yazdı.
Ankete göre, DİSİ ile AKEL’in birincilik mücadelesini sürdürdüğünü, ELAM’ın ise istikrarlı bir şekilde üçüncü sırada olduğunu kaydeden gazete, DİKO’nun ise dördüncü sıraya yükseldiğini belirtti.
Ankete katılanların yüzde 17’sinin DİSİ’ye oy verme niyetinde olduğu ve bunun mart ayındaki ankete göre iki birim arttığını kaydeden gazete, AKEL’e oy vereceklerin oranının ise yüzde 16 olduğunu ve bunun mart ayında yapılan anketle istikrarlı göründüğünü belirtti.
ELAM’ın yüzde 10 oy oranına sahip olduğunu ve üçüncü sırada olduğunu da yazan gazete, DİKO’nun ise bir birim yükselerek yüzde 9 oy oranıyla 4’üncü sırada olduğunu kaydetti.
DİKO’yu yüzde 7 oy oranıyla “Amesi Dimokratia” partisi izlerken, altıncı sırada ise yüzde 6 oy oranıyla ALMA yer aldı.
Haberde, Volt ile EDEK’in ise yüzde 3 oy oranına sahip olduğu kaydedildi.
Gazete “netleştirilmiş oylara” göre, DİSİ’nin yüzde 22, AKEL’in yüzde 21, ELAM’ın yüzde 13, DİKO’nun yüzde 12, “Amesi Dimokratia”nın yüzde 9, Alma’nın yüzde 8, Volt ve EDEK’in de yüzde 4 oy oranına sahip olduğunu ekledi.