Öğretmenlik Ön Giriş Sınavı'nın geçici sonuç listesinde başarılı olan adaylar, branş sınavlarına başvurabilecek. Başvuruların geçerli sayılması için adayların itiraz sürecinin ardından açıklanacak kesin listede de başarılı olması gerekiyor.
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı (KHK), Öğretmenlik Ön Giriş Sınavı sonucunda yayınlanan Geçici Liste'de başarılı olarak yer alan adayların kendilerini kapsayan Öğretmenlik Branş Sınavları'na müracaat edebileceğini duyurdu.
KHK tarafından yapılan duyuruda, 19 Temmuz 2026 tarihinde yapılan Öğretmenlik Ön Giriş Sınavı sonucunda yayınlanan Geçici Liste'de başarılı olarak yer alan adayların kendilerini kapsayan Öğretmenlik Branş Sınavları'na müracaat edebileceği belirtildi.
Duyuruda, “Ancak, yapılan müracaatların geçerli sayılabilmesi için, üç iş günü itiraz süresi sonrasında yayınlanacak olan Kesin Liste'de de başarılı olmaları gerekmektedir.” denildi.