Meteoroloji uyardı: İç kesimlerde hafif sağanak bekleniyor

Yayınlanma Tarihi :
Meteoroloji uyardı: İç kesimlerde hafif sağanak bekleniyor
Reklam

Meteoroloji Dairesi’nin 21 Eylül 2026 tarihli sabah hava raporuna göre, KKTC bugün alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Havanın genel olarak az bulutlu, öğle saatlerinde ise iç kesimlerde parçalı bulutlu ve kısa süreli hafif sağanak yağmurlu geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Rapora göre, Lefkoşa ve Ercan’da sıcaklık 34 dereceye kadar çıkacak. Her iki bölgede de öğle saatlerinde kısa süreli hafif sağanak yağmur bekleniyor. Geçitkale’de 33, Beyarmudu’nda ise 32 derece tahmin edilirken, Doğu Mesarya’da da kısa süreli hafif sağanak öngörülüyor.

Girne ve Çamlıbel’de en yüksek sıcaklığın 32 derece olması beklenirken, Lapta, Akdeniz ve Esentepe’de 29, Boğaz’da 30, Alevkayası’nda ise 28 derece tahmin ediliyor. Kuzey sahil ve Beşparmaklar bölgesinde havanın öğle saatlerinde parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

Lefke ve Güzelyurt’ta sıcaklığın 31 dereceye ulaşacağı tahmin edilirken, Gazimağusa ve İskele’de de en yüksek sıcaklık 31 derece olacak. Yenierenköy’de ise 30 derece bekleniyor.

Denizlerde fırtına beklenmiyor

Meteoroloji Dairesi, denizlerde fırtına beklenmediğini bildirdi. Taurus, Crusade ve Delta bölgelerinde denizin orta dalgalı olması ve tahmini dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre arasında seyretmesi öngörülüyor. Görüşün ise iyi olması bekleniyor.

Daire ayrıca orman yangını olasılığının “yüksek”, ultraviyole radyasyonunun da “yüksek” seviyede olduğu uyarısında bulundu

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
Koray Avcı - 26 Eylül - Acapulco Resort Convention SPA