Rum basını: İsrail savunma sanayisinin Güney Kıbrıs’ta üretim tesisi kurma talebi gündemde

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesinde, İsrail savunma sanayisinin Güney Kıbrıs’ta faaliyet göstermesi ve üretim alanları oluşturması konusunun ele alındığı bildirildi. Rum basını, olası iş birliğinin Güney Kıbrıs’a ekonomik fayda sağlayabileceğini yazdı.

Yayınlanma Tarihi :
Rum basını: İsrail savunma sanayisinin Güney Kıbrıs’ta üretim tesisi kurma talebi gündemde
Lefkoşa Türk Belediyesi - Kanlıdere Rehabilitasyon ve Lineer Park Projesi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un perşembe günü Güney Kıbrıs’ta Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis’le gerçekleştirdiği görüşmede İsrail savunma sanayisinin Güney Kıbrıs’ta faaliyet göstermesi konusunun da gündeme geldiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, İsrail’in savunma sanayisinin sürekli AB topraklarına yayılma çabası içerisinde olduğunu, Güney Kıbrıs’ın da İsrail’in bu alanda işbirliği yapabileceği ülkelerden biri olduğunu belirterek, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un geçen hafta Rum lider Hristodulidis’le gerçekleştirdiği görüşmede bu konunun da gündeme geldiğini yazdı.

Gazete elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, İsrail savunma sanayisinin Güney Kıbrıs’ta imalat alanları oluşturma yönünde bir talebi bulunduğunu belirtirken Güney Kıbrıs’ın bu tür bir iş birliğinden büyük ekonomik fayda sağlayabileceği yorumunda bulundu.

AB’nin bir silahlanma çabası içerisinde olduğunu ve İsrail’le siyasi düzeyde ilişkiler nasıl olursa olsun savunma sanayi ticaretinin bu gelişmelerden etkilenmediğini savunan gazete, İsrail savunma şirketlerinin AB ülkelerinde gösterdikleri faaliyetlere şirket isimleri ve ülkeleri de dahil ederek ayrıntılı şekilde yer verdi.

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
İskele Yarı Maratonu - Kayıtlar Açıldı! 21k Yarı Maratonu & 10k - 27 Eylül 2026 - İskele Belediyesi