Rum yönetimi, Kıbrıs Türk mallarının "yasa dışı" kullanımına karşı dijital şikâyet platformu kurdu

Güney Kıbrıs’ta tahmini değeri 7,5 milyar euronun üzerinde olan Kıbrıs Türk mallarının "yasa dışı" kullanımı ve müdahalelere ilişkin şikâyetlerin iletilmesi için dijital platform devreye alınırken, kira gelirlerinin 2026’da 7 milyon 255 bin euroya, 2027’de ise 8 milyon 550 bin euroya ulaşması hedefleniyor.

Yayınlanma Tarihi :
Rum yönetimi, Kıbrıs Türk mallarının
KTAMS - Emeğine sahip çık, sendikalı ol, KTAMS'ta örgütlen


Rum İçişleri Bakanlığı, Güney’de kalan ve tahmini değeri 7,5 milyar euronun üzerinde olan Türk mallarının kira sözleşmelerinden edinilen geliri iyileştirme çabalarına dijital şikayet platformunu da ekledi.

Politis’in haberine göre, Rum İçişleri Bakanlığı Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarına "yasa dışı" müdahale ve kullanım değişiklikleri konusunda bilgisi olanların şikayet başvuru yapması için “Kıbrıs Türk Mallarını İdare Dairesi” bünyesinde oluşturduğu https://www.gov.cy/moi-tcp/mi-katigoriopoiimeno/ypovoli-pliriforion-kataggelion-gia-kena-i-t-k-temachia-me-paranomi-chrisi/. adresini devreye soktu.

Haberde, son üç yıldır yapılan denetimlerle kira gelirlerinin artırıldığına, denetimlerin devam edeceğine işaret edildi, bir de gelir tablosuna yer verildi. Buna göre Kıbrıs Türk malı kira gelirleri 2023’te 5 milyon 438 bin 979.66 euro, 2024’te 5 milyon 704 bin 429 euro, 2025’te 6 milyon 57 bin350 euro, 2026’da 7 milyon 255 bin 40 euro olarak gerçekleşti, 2027’de ise 8 milyon 550 bin 40 euroya ulaşması hedefleniyor.

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
Lefkoşa Türk Belediyesi - Kanlıdere Rehabilitasyon ve Lineer Park Projesi