Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD), spor yazarı Hüseyin Evliya’nın, Yeniboğaziçi futbolcusu Yunus Kalaycı tarafından Maraş – Gençler Birliği maçı sırasında sözlü saldırıya uğradığını belirterek yaşanan olayı kınadı.
Yapılan açıklamada, Cumartesi günü Dumlupınar ile Cihangir arasında oynanan maçta yaşanan saha olaylarını görüntülediği gerekçesiyle Hüseyin Evliya’nın, Pazar günü oynanan Maraş – Gençler Birliği karşılaşmasında Yunus Kalaycı tarafından sözlü saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. Yaşanan olayı kınayan KTSYD, yargı yolu da dahil olmak üzere meslektaşının yanında olduğunu vurguladı.
Konuyla ilgili açıklama yapıldı
KTSYD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Futbolda 1. Lig’de, Maraş Necip Halil Kartal Stadı’nda Pazar günü oynanan Maraş – Gençler Birliği karşılaşmasında saha içerisinde görev yapan spor yazarı ve üyemiz Hüseyin Evliya, saha kenarında karşılaşmayı izleyen Yeniboğaziçi kulübünde forma giyen Yunus Kalaycı’nın sözlü saldırısına uğramıştır. Süper Lig’de oynanan Dumlupınar – Cihangir karşılaşmasında yaşanan olayları görüntüleyen ve kamuoyuna duyuran meslektaşımız Hüseyin Evliya, görüntüleri kamuoyu ile paylaştığı gerekçesiyle Maraş – Gençler Birliği karşılaşmasında Yeniboğaziçi futbolcusu Yunus Kalaycı tarafından sözlü saldırıya uğramış ve tehdit edilmiştir. Sporun ruhuna ve sporcu ahlakına yakışmayan bu saldırıları kınadığımızı vurgularken, yargı yolu da dahil olmak üzere meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Unutulmamalıdır ki, tek gayesi spor müsabakalarını kamuoyuna duyurmak olan basın emekçileri yalnız değildir.”