banner31
banner6

Cihat Yaycı: Kıbrıs’taki askeri varlığımızı güçlendirmeliyiz

04 Ekim 2024 Cuma 11:19
12 Okunma
Cihat Yaycı: Kıbrıs’taki askeri varlığımızı güçlendirmeliyiz

Müstafi Tümamiral, Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türkiye’nin Kıbrıs’ta askeri varlığını güçlendirmek zorunda olduğunu vurguladı. Yaycı, “Türkiye’nin Kıbrıs’ta askerlerini çekmesini savunanlar, farkında olmadan İsrail ve PKK’nın hedeflerine hizmet ediyor olabilirler” dedi.

Müstafi Tümamiral, Doç. Dr. Cihat Yaycı, İsrail’in tarihsel toprak genişletme hedefleri ve bölgedeki agresif politikalarının, Türkiye’yi ve çevresindeki ülkeleri derinden tehdit ettiğini belirtti.

Bu genişlemenin stratejilerinin, sadece Gazze, Lübnan ya da Suriye ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda Kıbrıs gibi stratejik bölgeleri de hedef aldığını işaret eden Cihat Yaycı, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail’e destek vererek adayı bir üs haline getirmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Yunanistan ve İngiltere’nin de bu planlara dahil olarak İsrail’in bölgedeki varlığını pekiştirdiğini belirten Yaycı, “PKK’lı elebaşı Duran Kalkan, ‘Her şey Kıbrıs’ta başlayıp bitecek’ diyerek bölgedeki terörün odaklandığı noktaları itiraf etti. Bu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarına ve KKTC’nin güvenliğine yönelik tehdittir” dedi.

“KIBRIS’TAKİ ASKERİ VARLIĞIMIZI GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Müstafi Tümamiral, Cihat Yaycı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin bu gelişmeler karşısında çok daha dikkatli ve hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, “İsrail, Suriye’nin güneyinden ilerleyerek PKK/YPG ile birleştiğinde, Türkiye’ye komşu bir yapı oluşturmuş oluyor” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin, hem Suriye’de hem de Kıbrıs’ta askeri varlığını güçlendirmek zorunda olduğunun altını çizen Cihat Yaycı, “Türkiye’nin Kıbrıs’ta ve Suriye’de askerlerini çekmesini savunanlar, farkında olmadan İsrail ve PKK’nın hedeflerine hizmet ediyor olabilirler” dedi.

Türkiye’nin bu bölgelerden çekildiği anda, PKK/YPG ve İsrail’in bu boşluğu dolduracağını ve Türkiye’nin sınırlarının bir terör örgütü tarafından çevrili hale geleceğini işaret eden Yaycı şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türkiye’nin Suriye’deki ve Kıbrıs’taki askeri varlığını sürdürmesi, sadece bölge barışını korumak için değil, Türkiye’nin ulusal güvenliği için de kritik önemdedir. Ortadoğu’da yaşananlar, sadece Suriye ve Gazze ile sınırlı değil. Kıbrıs, İsrail ve PKK tarafından stratejik bir hedef haline getirilmiş durumda. İsrail ve PKK’nın Kıbrıs üzerindeki emellerine karşı Türkiye’nin ulusal çıkarlarını koruma zorunluluğu her zamankinden daha büyük bir önem taşımaktadır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52