banner31
banner6

Hristodulidis ve Kombos New York’ta üçlü görüşmelere katıldı

26 Eylül 2024 Perşembe 12:58
7 Okunma
Hristodulidis ve Kombos New York’ta üçlü görüşmelere katıldı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Dışişleri Bakanı Konstandinos Kombos’un, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için gittikleri New York’ta üçlü görüşmeler yaptıkları bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Fransa üçlü görüşmesinin salı akşamı yapıldığını ve görüşmeye Hristodulidis’in, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in katıldığını yazdı.

Gazete, Hristodulidis’in görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, New York’taki tüm görüşmelerin, beklenildiği üzere Orta Doğu’daki endişe verici gelişmelere odaklandığını ve bu çerçevede, Macron ve Miçotakis ile yaptığı görüşmede, çok ciddi tehlikeler içeren bu durumla nasıl mücadele edilebileceğini ele aldıklarını söylediğini kaydetti.

Habere göre Hristodulidis, ilerleyen dönemde Baf’ta yapılacak olan MED9 toplantısında (İtalya, Fransa, Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan, Malta, Güney Kıbrıs, Slovenya ve İspanya’dan oluşan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin oluşturduğu grup) da, bu gelişmelerin ana konu olacağını söyledi.

Hristodulidis, MED9 toplantısına Ürdün Kralı II. Abdullah’ın da katılacağını ve bölgede istikrar sütunu rolü oynayan Ürdün’ün bu toplantıda yer almasının önem arz ettiğini belirtti.

Görüşmede, Orta Doğu’daki gelişmelerin yanı sıra Güney Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısının ele alındığını kaydeden Hristodulidis, bu projeye ilgi gösteren Fransa’nın da projede yer almasının tartışıldığını ifade etti.

Gazete, Kombos’un da Mısırlı ve Yunan mevkidaşlarıyla üçlü görüşme yaptığını kaydederek, görüşmede enerji ve güvenlik gibi farklı alanlardaki üçlü iş birliği anlaşmalarının gözden geçirildiğini yazdı.

Haberde, Kombos’un Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ile ayrıca baş başa görüşme yaptığı ve bu görüşmede de, Güney Kıbrıs ile Mısır arasındaki stratejik ilişkinin nasıl ilerletilebileceğinin ele alındığı kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52