banner31
banner6

23. Zeytinlik Zeytin Festivali başladı

03 Ekim 2024 Perşembe 10:55
3 Okunma
23. Zeytinlik Zeytin Festivali başladı

Girne Belediyesi 23’üncü Uluslararası Zeytinlik Zeytin Festivali 2 Ekim Çarşamba akşamı eş zamanlı etkinlikler ile başladı.

Zeytinlik köy meydanında gerçekleştirilen açılış seremonisinde Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar birer konuşma gerçekleştirdi.

Geceye çok sayıda siyasinin yanı sıra Türkiye’den katılan konuk belediye ve sivil toplum örgütleri katıldı. Zeytin meşalesinin yakılması ile resmi açılışı gerçekleştirilen 23. Zeytinlik Zeytin Festivali yoğun bir katılım ile ilk gecesini tamamladı. Festival 6 Ekim Pazar gününe kadar yoğun bir program ile devam edecek.

2 Ekim 17:00’de ‘Ödüllü Bilardo Turnuvası’ ile başlayan gün Girne Belediyesi Tenis Kortlarında 17:30’da start veren Girne Belediyesi Tenis Turnuvasıyla devam etti. 19:00’da Zeytinlik’te gerçekleşen festival açılışı sonrası sırası ile 19:30’da Halk Dansları Gösterisi, 19:45’te İbrahim Özbaskın ve Orkestrası Konseri ve saat 21:00’de ise gecenin son etkinliği olan Fikri Karayel Konseri yer aldı.

3 EKİM PROGRAMI

3 Ekim’de yine saat 17:00’de ‘Ödüllü Bilardo Turnuvası’ ile başlayacak olan gün, Girne Belediyesi Tenis Kortlarında, Girne Belediyesi Tenis Turnuvasıyla devam edecek. 18:30’da bu kez köy meydanında Colourland Prep School’un dans gösterisi sahne alacak. 19:00’da ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Kenan Seçkin’in sunumu ile ‘Günümüzde Zeytincilik’ semineri gerçekleştirilecek. 19:30’da sahne alacak olan Ebru & Amor Latino’nun ardından ise 20:30’da Antalya Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. 20:45’te Nicosia Dance House’un sahneleyeceği ‘Çağdaş Dans Gösterisi’nin ardından gece 21:00’de başlayacak Ebru Aydın konseri ile son bulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52