banner31
banner6

Caretta carettaların yumurtlama alanlarına zarar verenlere asgari ücretin 2 katı ceza

04 Temmuz 2024 Perşembe 15:14
11 Okunma
Caretta carettaların yumurtlama alanlarına zarar verenlere asgari ücretin 2 katı ceza

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi sahillerdeki denetimi artırdı.

Özel Çevre Koruma Bölgeleri ve kaplumbağaların yumurtalama yaptıkları sahillerde denetimleri artıran Çevre Korumda Dairesi, yumurtlamaya gelen caretta caretta türü kaplumbağaların yumurtlamasını engelleyecek faaliyetlerde bulunan kişilere de cezai işlem uyguluyor.

Çevre Koruma Dairesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, sahilleri kullanan vatandaşların sabah saat 8.00, akşam saat 20.00 saatleri arasında karavan, çadır vb. geçici yapılarını kullanabileceklerini gece 20.00’den sonra kişilerin ve bu tür gereçlerin sahillerde bulunmasının yasak olduğunun Çevre Yasası'nda belirlendiği ifade edilirken, şunlar kaydedildi:

"Güneşin battığı karanlık saatlerde kaplumbağaların yumurtlama yaptığının göz önünde bulundurulduğu düşünülerek saat 20.00’den sonra bu sahillerin boşaltılması gerekmektedir.

18/2012 sayılı Çevre Yasasına göre  bu kurala uymayanlara, “Koruma altında olduğu belirlenmiş olan yaban hayvanları kasten öldürme, yakalama veya habitatları da dahil olmak üzere herhangi bir şekilde zarar verme” maddesi uyarınca aylık asgari ücretin 2 katı kadar cezai işlem uygulanacaktır.

Yasalara uymayan kişileri Çevre Koruma Dairesi ihbar hattı olan ‘Alo 123’ hattına bildirebilirsiniz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52