banner31
banner6

Güney Kıbrıs Omorfo Belediyesi, Kıbrıs Rum taşınmazlarının satışlarında gözlemlenen artışla ilgili ciddi endişe içinde

02 Temmuz 2024 Salı 13:13
22 Okunma
Güney Kıbrıs Omorfo Belediyesi, Kıbrıs Rum taşınmazlarının satışlarında gözlemlenen artışla ilgili ciddi endişe içinde

Güney Kıbrıs'ta bulunan sözde “Omorfo” Belediyesi, KKTC'deki Kıbrıs Rum taşınmazlarının artan satışlarına karşı büyük endişe ve öfke duyduğunu dile getiriyor. Haravgi gazetesine göre belediye, bu durumu şiddetle protesto ederek KKTC'deki Rum mallarının kaybı riskinin arttığını iddia ediyor.

Güney Kıbrıs’ta bulunan sözde “Omorfo” Belediyesi'nin, Güzelyurt bölgesindeki Kıbrıs Rum taşınmazlarının satışlarında gözlemlenen artışla ilgili ciddi endişe ve öfke duyduğunu belirttiği ifade edildi.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre sözde “Omorfo” Belediyesi, KKTC’de bulunan ve bir Kıbrıslı Rum’a ait olan taşınmaza alıcı arandığı konusundaki bir ilan üzerine yaptığı açıklamada, KKTC’de devam etmesine izin verilen bu kabul edilemez durumu şiddetle protesto ettiğini belirtti.

Sözde “Omorfo” Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "ne yazık ki KKTC’deki Rum mallarının satışlarında ilk kez artış yaşanmadığı öte yandan KKTC’deki Rum mallarının tümünün kesin olarak kaybedilmesi tehlikesinin de artık aşikâr olduğu" iddiasında da bulunuldu.

Gazeteye göre sözde “Omorfo” Belediye Başkanı Viktora Hacıavraam, yeniden bu konuyla ilgili protestolarda bulunma niyetini ifade ederken, yetkili birimlerle sürekli temas içinde olduğunu da ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52