banner31
banner6

Küçük'ten Türk Dünyası ve Güvenli Liman Vurgusu

04 Ekim 2024 Cuma 08:17
42 Okunma
Küçük'ten Türk Dünyası ve Güvenli Liman Vurgusu

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Dr. Hasan Küçük, “KKTC’nin varlığı jeostratejik açıdan Türk Dünyasının Akdeniz’deki güvenli limanıdır” dedi.

Küçük, ilkesel olarak rehberliği olan bir dış politikanın önemine vurgu yaptı. Anavatanımız Türkiye ile güçlü dış siyasetin önemine değinerek bölgesel gelişmeler dikkate alındığında siyasi ve askeri gücün önemini kaydetti.

Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Küçük, İsrail’in bölge huzurunu tehdit eden tutumunun gelecekte telafisi mümkün olmayan çok daha büyük sonuçlar doğuracağını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Küçük şunları kaydetti;

 Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurucu belgesi Nahçıvan Anlaşması'nın 15. yıldönümü vesilesiyle tüm Türk Dünyası'nın 3 Ekim Türk Devletleri İşbirliği Gününü gururla kutladık. KKTC’nin geleceğinin Türk Dünyası içerisinde olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Başta Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere diğer Türk devletleri ile ilişkilerimiz hayati öneme haizdir. İsrail’in bölgemizde Güney Kıbrıs ile girmiş olduğu tehlikeli yakınlaşma iç huzuru tehdit etmektedir. Evlerimizin balkonlarında otururken artık havadaki füzeleri görebilmekteyiz. Buradan yola çıkarak savunma ve ekonomik iş birliğini güçlendirecek ve KKTC’nin temellerini sağlamlaştıracak adımlar hem bize hem de Türk Dünyasına nefes aldıracaktır. Etrafımızda yanan ve hızla daralan ateş çemberinden tek çıkış yolu budur. Türk Dünyası ile olan ortak siyasi ve ekonomik işbirliğimizi artırıp, ortak kazanımlarımız öncelikli olmalıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52