Bakanlar Kurulu'ndan 3 yeni atama. Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Yenal Garabli getirildi.
Yazılı bir açıklama yapan Garabli şunları kaydetti;
Toprak Ürünleri Kurumu’nun başına atanmış olmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bu önemli göreve layık görülmem, şahsıma duyulan güvenin ve desteğin bir göstergesi olarak benim için son derece anlamlıdır.
Başbakanımız Sayın Ünal Üstel’e, bu görevi bana tevdi ederek gösterdiği güven ve takdir için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, hükümetimizin tarım sektörüne ve üreticilerimize verdiği önemi bir kez daha ortaya koyan bu adımın, ülkemizin kalkınması adına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.
Bu görevi devralırken, Toprak Ürünleri Kurumu’nun misyonunu en iyi şekilde yerine getirmek, üreticilerimizin haklarını korumak ve ülkemizin tarım sektörünü daha ileriye taşımak için var gücümle çalışacağımı belirtmek isterim. Bu süreçte, hükümetimizin desteği ve iş birliği ile başarılı projelere imza atacağımıza olan inancım tamdır.
Bir kez daha, şahsıma duyulan güven ve destek için teşekkür eder, bu görevin ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.
Saygılarımla,
Yenal Garabli