banner31
banner6

UBP 23. Olağan Genel Kurultayı: 4 bin 600 üye oy kullandı

21 Eylül 2024 Cumartesi 17:47
8 Okunma
UBP 23. Olağan Genel Kurultayı: 4 bin 600 üye oy kullandı

UBP'nin 23. Olağan Genel Kurultayı bugün Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşiyor... Oy verme işlemi kalabalık nedeniyle saat 12.45 sıralarında başladı. Kıbrıs Postası’nın Divan Kurulu'ndan edindiği bilgiye göre, saat 16.30 itibarıyla 4 bin 600 üye oy kullandı.Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 23. Olağan Genel Kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.30’da Divan Kurulu'nun oluşturulmasıyla başladı; oy verme işlemine ise saat 12.45 sıralarında geçildi. 

Kurultayda başkanlık için üç aday yarışıyor. Seçime katılanların salt çoğunluğunu alan UBP genel başkanı seçilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise tüzük gereği seçim bir hafta sonra tekrarlanacak.

Oy pusulasında, genel başkan adaylarından Ünal Üstel birinci sırada, Ahmet Melih Karavelioğlu ikinci, Hasan Taçoy ise üçüncü sırada yer alıyor.

Kurultayda genel başkanın yanı sıra, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu, denetleme kurulu da belirlenecek. 

21 bin üyenin oy kullanabileceği kurultayda, Genel başkanlık seçiminin yanı sıra, 70 kişilik parti meclisi için de oy veriliyor. Parti meclisi için ise 122 aday yarışıyor.

Kurultayda, seçime katılanların salt çoğunluğunu alan aday genel başkan seçilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise tüzük gereği seçim bir hafta sonra tekrarlanacak.

CANLI AKTARIM

10:25 - DİVAN KURULU OLUŞTURULDU 

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Divan Kurulu'nun oluşturulduğunu açıkladı. 

Divan Kurulu'nun Başkanı Mahmut Özçınar, Yardımcısı ise Yasemin Öztürk oldu. 

Kurul'un üyeleri ise Emrah Kızılırmak, Hakan Fellahoğlu ve Osman İlter Zeki'den oluştu. 

ÖZÇINAR, BAŞKAN ADAYLARINA BAŞARILAR DİLEDİ

Divan Başkanı Mahmut Özçınar, yaptığı konuşmada, “Önemli olan partimizin birlik ve beraberliğidir” diyerek, ülkeyi daha iyiye taşıma gayesinde olduklarını kaydetti.

Özçınar, başkan adaylarına da başarılar diledi.

MALİ RAPOR KABUL EDİLDİ

Ardından Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu faaliyet raporunu paylaştı. Mali rapor ise Parti Saymanı Özgür Arıkan tarafından sunularak, kabul edildi.

EROĞLU, SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE KURULTAYA KATILAMADI

UBP'nin 23. Olağan Genel Kurultayı’na rahatsızlığı nedeniyle katılamayan UBP Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Divan Başkanlığı’na bir mesaj gönderdi. 

Eroğlu'nun mesajı şöyle: 

"Çok değerli Ulusal Birlik Partili kardeşlerim, konuklar ve katılımcılar; 23’ncü Olağan Kurultayımıza bir süredir devam eden rahatsızlığımla ilgili uymam gereken koşullardan dolayı katılamıyorum ancak kalbim sizlerle. Parti Başkanlığı ile diğer yetkili organlar için aday olan tüm kardeşlerime en içten duygularla başarılar dilerim. İnşallah ortaya çıkacak sonuçlar, Devletimiz, milletimiz halkımız ve UBP için hayırlı olacaktır. Ulusal Birlik Partisi’nin asli tarihi görevi Kıbrıs Türkünün Devletimiz çatısı altında başı dik, özgür, refah ve güven içinde yaşamasını sağlamak, bunun için gayret göstermektir.

1975’teki kuruluşundan itibaren içinde yer aldığım Ulusal Birlik Partisi’nin en önemli gücü demokrasiye bağlılığı, halka hizmet aşkı, Devletimizi ileriye taşıyacak projeleri tasarlayıp yaşama geçirmesi ve haklı milli davamızı savunuyor olmasıdır. İnanıyorum ki Ulusal Birlik Partisi bu yoldan ayrılmadan halkımıza daha nice nice hizmetler verecek ve Devletimizin yaşamasına,  yücelmesine, uluslararası alanda tanınmasına ciddi katkılar sağlayacaktır.

Unutmamalıyız ki, önümüzde aşılması gereken çok ciddi ekonomik ve siyasi sorunlar vardır ve bunların giderilmesi için UBP’nin birlik ve beraberlik içinde güçlü olması yaşamsal öneme sahiptir. Halkın sesine kulak vererek gereken adımları atmalı, ekonomik sıkıntıları, alt yapı sorunlarını aşmak için mesafe almalıyız ki Devletimiz daha da güçlensin. Anavatan Türkiye ile birlikte destek verdiğiniz Kıbrıs konusuna egemen eşitliğimizle ile Devletimizin Rum Devleti ile uluslararası alandaki eşit statüsünün tescili temelinde iki Devletli bir çözüm bulunması politikasına sabırla desteğimizi sürdürmeliyiz ki hedefimize ulaşalım. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi muhabbetle kucaklar,  en derin sevgi ve saygılarımı sunar, sağlık ve mutluluklar dilerim."

11:00- ALA VE HASAN KONUŞMA YAPTI 

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ile Yeni Azerbaycan Partisi, Parti Dış İlişkiler Başkanı, Türk Devleti Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Ramil Hasan bir konuşma yaptı. 

Ala, "Kıbrıs Türkü’nün maruz kaldığı nice haksızlıklar ve badireler karşısında yılmadan verdiği egemenlik ve özgürlük mücadelesinin en değerli eseri olan KKTC’nin her geçen gün güçlenmesi bizler için iftihar vesilesidir" ifadelerini kullandı. 

Hasan ise, Azerbaycan'ın her zaman KKTC'nin yanında olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Azerbaycan ve Türkiye’den gelen misafirlere, Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve Dış İlişkiler Başkanı’na ve Genel Başkan adaylarına 23’üncü Kurultay anısına plaket takdimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılımcılara seslenerek, UBP'nin Kıbrıs meselesine ilişkin alacağı Kurultay kararının önemine vurgu yaparak, "UBP'nin vereceği destek fevkalade önemlidir ve elimi güçlendirecektir" dedi. 

11.25 - KIBRIS MESELESİYLE İLGİLİ KURULTAY KARARI ALINDI 

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs meselesiyle ilgili Kurultay Kararı'nı okuyarak, oylamaya sundu. 

Kabul edilen kararın ardından Hasipoğlu, Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar'a başarılar diledi. 

12.45- OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

UBP Kurultayı'nda saat 11.00'da başlaması beklenen oy verme işlemi kalabalık nedeniyle saat 12.45 sıralarında başlayabildi. 

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda partililer arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı, izdiham oluştu. 

13.40- OY VERME İŞLEMİ SIRASINDA İZDİHAM YAŞANDI

Kurultaya yoğun katılım nedeniyle izdiham yaşadı. Lefkoşa'da düzenlenen etkinliğe binlerce partili katılım gösterdi.

Oy verme işlemi sırasında UBP üyeleri arasında tansiyonlar gerildi. Zaman zaman salonun içerisine kalabalık bitmeden üye alınmaması konusunda uyarı yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52