banner31
banner6

Botoks kaç yaşından sonra yapılmalı?

29 Aralık 2024 Pazar 09:04
11 Okunma
Botoks kaç yaşından sonra yapılmalı?

Mimiklerini fazla kullanan, cilt yapısı ince ve kuru olan bireyler, genellikle botoksu erken yaşlarda tercih etse de, botoksa 20'li yaşların sonları ve 30'lu yaşların başında başlamak daha uygundur.

Güneş ışınlarına fazla maruz kalma, düşük koruyucu faktörlü güneş kremi kullanımı, sigara içme gibi etkenler, botoksun erken yaşlarda uygulanmasını gerektirebilir.

Botoks, aşırı mimik hareketlerini engelleyerek, çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumunu önler. Mimik kullanımı, özellikle alın, kaş arası, göz ve ağız çevresinde erken yaşlardan itibaren çizgilerin oluşmasına zemin hazırlayabilir. Botoks, bu kırışıklıkların ilerleyen yıllarda kalıcı hale gelmemesi için ideal bir medikal tedavi şeklidir.

Önleyici botoks uygulamasının 20'li yaşların sonları ve 30'lu yaşların başlarında yapılması, daha etkili sonuçlar verir. Bunun nedeni, kırışıklıkların tam olarak oluşmadan önce müdahale edilmesinin daha doğru olmasıdır.

Çoğu kişi, ilk çizgiler ve kırışıklıkları 30'lu yaşların başlarında fark eder. Ancak, genellikle 30'lu yaşların sonlarına kadar bu çizgiler derinleşmez. Yine de, mimik kullanımı fazla olmasa da özellikle kaş arası ve göz çevresindeki çizgiler, bu yaşlarda daha belirgin hale gelebilir.

Genetik faktörlerin yanı sıra güneş ışınları, alkol ve sigara kullanımı bireylerde erken yaşlarda kırışıklıklar oluşmasına neden olabilir. Stres faktörü, 30’lu yaşların başındaki kişilerde kırışıklık oluşmasının en önemli etkenlerinden biridir. Bunun nedeni, stresin cildin kendini iyileştirme kabiliyetini yavaşlatması olarak açıklanır.

Botox uygulaması ile kaz ayaklarının görüntüsünde de yumuşatma yapılır. Ancak botoks enjeksiyonu yapılırken göz çevresinde bulunan kırışıklıkların doğal bir gülümsemenin en önemli unsuru olduğu unutulmamalı ve doğallığı koruyacak dozda enjeksiyon yapmaya özen gösterilmelidir. 

BOTOKS ZARARLI MI?

Botoks, doğru şekilde uygulandığında genellikle güvenli kabul edilen bir tedavi yöntemidir ancak aşırı ya da yanlış uygulanması, bazı riskler yaratabilir. Botoks, kasları geçici olarak felç ederek etki gösterdiği için uygulama bölgesinde ağrı, baş ağrısı, kas zayıflığı ve nadiren alerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir. Ayrıca, tecrübeli olmayan kişiler tarafından yapıldığında, asimetri ya da istenmeyen yüz ifadeleri gibi estetik sorunlar da ortaya çıkabilir. Bu yüzden botoks uygulamaları, deneyimli uzmanlar tarafından yapılmalıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52