banner31
banner6

Töre mi, Sucuoğlu mu?

07 Ekim 2024 Pazartesi 08:27
11 Okunma
Töre mi, Sucuoğlu mu?

Meclis’in bugünkü birleşiminde Başkanlık Divanı Seçimleri var. Gözler Ulusal Birlik Partisi’nin adayına çevrildi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün Başkanlık Divanı Seçimleri gündemiyle toplanacak.

Genel Kurul, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama yılının törensel açılışının ardından ilk toplantısını bugün yapacak.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin milletvekillerine gönderdiği davete göre, toplantı saat 10.00’da başlayacak.

Genel Kurul’un gündeminde, Başkanlık Divanı Seçimlerinin yanı sıra “Vakıflar İdaresi 2024 Mali Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı (Y.T.No:220/3/2024) ve Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin Tasarıya İlişkin Raporu” da bulunuyor.

UBP grubu 09.30’da başkan adayı için toplanıyor

KIBRIS’ın elde ettiği bilgiye göre Meclis Başkanı adayını belirlemek için UBP milletvekilleri sabah saat 09.30’da grup toplantısında bir araya gelecek. Mevcut Başkan Zorlu Töre yeniden başkan olmak istediğini açıklamıştı. UBP Eski Başkanı, eski Başbakanlardan Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun da aday olmak istediği biliniyor.

UBP Milletvekilleri bu sabahki toplantılarında Meclis Başkan Adayını belirleyecek ve sonrasında bu isim Genel Kurulun gündemine gelecek.

Töre, 5’inci turda seçilmişti

7 Mart 2022 yılında yapılan Meclis Başkanlığı seçiminde UBP adayı Zorlu Töre, ilk 4 turda salt çoğunluğa ulaşamamıştı. Beşinci ve son turda çoğunluğu alan Töre, Başkan seçilmişti.

UBP içerisindeki ve hükümet ortakları arasındaki anlaşmazlıklar seçimi 5’inci tura taşımıştı.

UBP içerisindeki çekişmeler ve hükümet ortaklarının tavırları nedeniyle Zorlu Töre öncesinde UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay seçilememişti. UBP’nin Başkanlığa aday gösterdiği Resmiye Canaltay, 47 milletvekilinin oy kullandığı Meclis’te 13 kabul, 26 ret, 3 çekimser oy almıştı.

Muhalefetin blok ret oyu kullandığı seçimlerde UBP’li vekillerin ve hükümet ortaklarının nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52