banner31
banner6

Gençler ‘aptal’ telefona geçiyor

12 Haziran 2024 Çarşamba 12:37
20 Okunma
Gençler ‘aptal’ telefona geçiyor

Ekran başında geçirdikleri süre konusunda endişe duyan yetişkinler ve gençler, akıllı telefonlarını “daha aptal” modellerle değiştirmeye başladı.

Giderek daha çok insan, yalnızca kısa mesaj atılabilen ve arama yapılabilen “akılsız telefonlara” geçmeye başladı. ABD’de telefon mağazası sahipleri, düşük teknolojili eski telefonlara yönelik talebin, özellikle de ebeveynler arasında gittikçe arttığını belirtiyor. Telefon bağımlılığından kaçınmak isteyen kullanıcılar için “Wisephone” (bilge telefon) isimli bir telefon geliştiren Amerikalı Chris Kaspar, ürünü yetişkinlere pazarlasa da satışlarının yüzde 25’ini çocuklara ve gençlere yaptığını söylüyor. Wisephone’a taksi uygulamaları ve harita gibi gelişmiş uygulamalar yüklenebiliyor ancak sosyal medya uygulaması kurmak mümkün değil.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52